Hoe camoufleer je huidvlekken, littekens of tattoos?

Hoe camoufleer je huidvlekken, littekens of tattoos?

Hoe camoufleer je een huidvlek, litteken of een tattoo? In deze snelcursus leer je hoe je stapsgewijs een onopvallende en betrouwbare camouflage maakt.

Hoe camoufleer je huidvlekken, littekens of tattoos? 

Een huidvlek, litteken of tattoo camoufleren? In deze snelcursus leer je om een uitstekende camouflage te maken.


Wat is een goede camouflage?
Iedereen stelt andere eisen aan een camouflage. Wat ik merk is dat de meeste mensen het fijn vinden als een camouflage aan de volgende eisen voldoet:

- Vrijwel onzichtbaar, doordat het mengt met je huidskleur.
- Geeft bij normaal gebruik niet af. 
- Blijft tot wel 24 uur zitten.
- Zo dun mogelijk laagje op je huid.
- Waterproof, zodat je geen last hebt van regen en kunt gaan zwemmen.
- Voorzien van een zonnebeschermingsfactor.

Welke product?
Veel mensen gebruiken concealers of een foundation voor het verhullen van onregelmatigheden op hun huid.  Dat werkt prima bij kleine en lichte plekjes.  Voor uitdagender zaken als vitiligo, rosacea, wijnvlekken, tattoos, etc. werkt dit onvoldoende. De laag wordt te dik en het ziet er onnatuurlijk uit. Wat dan wel? De kern is een speciale camouflage crème in je huidskleur. Een camouflage-crème heeft minimaal een pigmentatie van meer dan 50%, waardoor een klein beetje al fantastisch dekt.

Cover Cream
Veil Cover Cream is in de UK, Zuid-Afrika, Australië en de Benelux verkrijgbaar. Het bedrijf is sinds 1952 producent van camouflerende crèmes. Eerst ontwikkeld voor verminkte veteranen uit de tweede wereldoorlog en in de jaren daarna uitgegroeid naar de camouflage-specialist in Engeland. De Cover Cream wordt gebruikt voor het verhullen van littekens, tattoos en huidvlekken.  Veil heeft meer dan 40 kleuren Cover Cream en levert aan bedrijven en particulieren.


Selectie huidtype 
Hoe bepaal je nu je kleur Cover Cream? Dat is best lastig en niet vanaf een beeldscherm te doen. Het beste is om het samen met een visagist te doen. Als dat niet lukt kun je het ook thuis doen. Veil heeft twee sample kits met in totaal 30 kleuren. Eerst bepaal je thuis welke huidtype je hebt: licht/medium of medium/donker. De volgende huidprofielen helpen je hierbij: 

A. : Lichte huid
Ik heb lichte ogen. Mijn haar is lichtblond of roodkleurig en ik ben een Noord-Europees type. Mijn huid is licht en eventueel voorzien van sproetjes. Ik verbrand (snel) in de zon en wordt niet heel snel bruin. Ik gebruik daarom een hoge factor in mijn zonnebrandcrème.

B. : Medium huid
Ik heb donkerblond of bruin haar en ben een midden of  Zuid-Europees type. Mijn huid  wordt redelijk tot snel bruin in de zon. Ik gebruik daarom een gemiddelde of wat lagere factor  bescherming in mijn zonnebrandmiddel.

C.: Donkere huid
Ik heb een getinte of donkere huid en ben een Aziatisch of Afrikaans type.  Mijn huid verkleurt niet tot nauwelijks door de zon en ik gebruik een zonnebrandmiddel met een lage beschermingsfactor.


Selectie kleur
Afhankelijk van je huidtype bestel je een sample kit. In de sample kit vind je 10 basiskleuren. 

- Laat de crème op kamertemperatuur komen.
- Kies bij natuurlijk licht, de kleur die net iets lichter is dan je huidkleur.  
- Breng een klein streepje aan met de spatel.
- Laat de crème deppend met je vinger verdwijnen in de omliggende huid.
- Niet tevreden? Probeer een andere kleur. De kleur die het meest verdwijnt is jouw kleur.
- Zit je tussen twee kleuren in? Door ze te mengen maak je jouw huidskleur. 

Probeer dan de fixeerpoeders uit. De donkere geeft meer intensiteit en bij de transparante blijft de kleur gelijk.

Schoon, schoner schoonst.
Camoufleren lijkt op schilderen. De ondergrond moet superschoon en vetvrij zijn, anders blijft je werk niet zitten. Je huid is altijd bedekt met stof en uitlaatgassen van de omgeving. Bovendien is je huid vettig. Een eenvoudige douche maakt je huid niet schoon genoeg om de camouflage te laten hechten. Daarom moet je je huid intensief reinigen. Hoe doe je dat? Door hem schoon te maken met Veil Toning Lotion. Sla je deze fase over? De kans op afgeven is dan een stuk groter en de camouflage gaat minder lang mee. 

Tijd om te camoufleren
Huid schoon? Dan is het tijd voor je camouflage. Gebruik een wattenschijfje, foundationborstel, blender of je vingers om een klein beetje Cover Cream al deppend aan te brengen. Laat de cream vervagen naar de randen van het gebied en laat het zo verdwijnen in de huid erom heen. Oogt het wat korrelig en droog? Maak dan een wattenschijfje een beetje vochtig om het wat soepeler te maken. 

Fixeren
Om de camo waterproof en praktisch vlekvrij te maken gaan we fixeren. Breng met een droog wattenschijfje een ruime hoeveelheid finishing powder aan op de Cover Cream. Druk dan met een vochtig wattenschijfje nog wat fixeerpoeder in de huid en laat dit 10 minuten intrekken. Verwijder dan overtollig poeder voorzichtig met een poederborstel. Schijnt de camouflage door? Breng dan een tweede laagje aan en sluit die weer af met fixeerpoeder. 

Resultaat
Als je al deze stappen volgt voldoet je camouflage aan alle eisen die we hierboven genoemd hebben. Op naar het strand voor een heerlijk duik in het zilte water. Is de camouflage niet naar je zin? Schijnt deze nog door? Dan is het gebied dat je wil camoufleren te intens van kleur. De oplossing hiervoor is het gebruik van een complementaire kleur. Lees hier alles over in deze blog.

Kan het ook anders?
Wil je een zo goed mogelijk resultaat? Dan adviseer ik de stappen hiervoor. Maar, wat nu als je weinig tijd hebt en bijv. over twee dagen op vakantie gaat? Of als je camouflage niet perfect hoeft te zijn, maar je goed ook goed genoeg vindt. Of wat als je voor een wat kleiner prijsje voor aan de slag wil met cosmetische camouflage? Dan is de
CamoKit Compact iets voor jou. Hierin zit alles wat je nodig hebt om goed te camoufleren en je krijgt drie basis huidskleuren Cover Cream. Goede kans dat jouw exact kleur erin zit. Door te mengen krijg je altijd een passende kleur. 

Meer weten?
Wil je een persoonlijk advies voor jouw specifieke situatie? Of heb je gewoon nog een vraag of een tip? Neem dan gratis en voor niets contact met me op. Je bereikt me via Facebook, e-mail, whatsapp, Twitter en YouTube. Of heel ouderwets via de telefoon. Vanuit Nederland is dat 06 83 222 001 en vanuit België 0031 683 222 001. 


Reacties

  1. Teus Meijering Teus Meijering

    Veil verkoopt in de Benelux alleen via de webshop. Om het thuis te kunnen bekijken kun je eerst een sample kit bestellen. Dan weet je direct ook welke van de 40+ kleuren bij jouw huid passen.

  2. Maria Gooris Maria Gooris

    Zijn de producten ook ergens te zien in België of dichtbij​ de Belgische Nederlandse grens?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS