• Lorem ipsum

Hoe gebruik je de camouflage start thuis?

1 Mar 2020
durch Teus Meijering

Een goede camouflage vereist een cover cream in jouw huidskleur. Veil heeft ruim 40 kleuren. Hoe kies je jouw kleur? Een visagist is misschien wel de beste optie, maar soms misschien niet mogelijk. In deze blog leer je een sample kit te gebruiken. 

Kies de juiste kit
Onze kleuren zijn verdeeld in drie huidtypen: licht, medium of donker. Bij welk profiel pas jij? 

Lichte huid
"Ik heb lichte ogen en mijn haar is lichtblond of roodkleurig en ik ben een Schots of Noord-Europees type. Mijn huid is licht en eventueel voorzien van sproetjes. Ik verbrand (snel) in de zon. Ik gebruik een hoge factor in mijn zonnebrandcrème."

Medium huid
"Ik heb donkerblauwe of lichtbruine ogen, donkerblond of  bruin haar en ben een midden- of  Zuid-Europees type. Mijn huid wordt redelijk tot snel bruin in de zon. Ik gebruik daarom een gemiddelde of wat lagere factor  bescherming in mijn zonnebrandmiddel."

Donkere huid
"Ik heb een getinte of donkere huid, donkere ogen en ben een Aziatisch of Afrikaans type. Mijn huid verkleurt niet tot nauwelijks door de zon en ik gebruik een zonnebrandmiddel met een lage beschermingsfactor."

Je kunt kiezen uit twee varianten: light/medium en medium/donker. Je hebt dan de keuze uit 20 kleuren. Keuze gemaakt? Bestel de juiste sample kit(s) en je ontvangt ze binnen 1-2 werkdagen in je brievenbus.

Inhoud sample kit: 

In een sample kit zitten: 
- 20, 30 of 40 kleuren cover cream in een strip 
- 2 kleuren fixeerpoeder (dusk en transparant)
- een spateltje 
- een gebruiksaanwijzing 
Het doosje is lekker plat en past gewoon door je brievenbus. Makkelijk, want je hoeft er dus niet voor thuis te blijven. 

Analyseer en selecteer jouw kleur. 

 • tijd en een rustig plekje
 • daglicht en dus geen kunstlicht van lampen
 • 2 droge en 2 vochtige wattenschijfjes
 • verwerk de cream op kamertemperatuur
 • evt. een sponsje en een schoteltje 

Haal de strip uit het doosje en kijk welke kleur(en) het best bij de huid past rond het te camoufleren gebied. Verwijder voorzichtig de strip aan de achterkant van die kleur. Laat de anderen dicht want die heb je later misschien nog nodig. Breng met het spateltje een streepje aan op je huid. Doe dit evt. ook bij een tweede of derde kleur. Probeer de kleur al deppend (ga niet vegen) uit te laten vloeien in je huid. Vaak is de beste keuze iets lichter dan je eigen huidskleur.

Fixeerpoeder kiezen

Je kit heeft twee fixeerpoeders: dusk en translucent. Dusk verdiept de kleur en translucent verandert de kleur van je camouflage niet. Voor de lichte huid adviseren we  'translucent' en voor de donkere huid 'dusk'. Heb je een medium huid? Probeer dan uit welk poeder het mooiste effect geeft. Hoe doe je dit?  

 • breng op twee plekken naast elkaar een dun laagje cover cream deppend aan
 • voorzie de een van dusk en de ander van translucent met twee aparte droge wattenschijfjes 
 • druk met twee verschillende vochtige wattenschijfjes de poeders in de camouflage met een rollende beweging
 • laat het 10 minuten intrekken
 • Kies dan de kleur die het meest mengt met de huid naast je camouflage. 

Wat als de basiskleuren onvoldoende matchen?

Kies de twee kleuren waar jouw huid tussenin zit. Dus een lichter en een donkerder. Door deze twee kleuren te mengen krijg je exact jouw huidskleur. Hiervoor gebruik je een schoteltje. Zit je er precies tussenin? Meng dan 50/50. Neig je meer naar de ene kleur? Meng dan 75/25. Zo heb je tientallen opties om je kleur exact na te maken. 

Wat als je zomer- en winterkleur erg verschillend zijn?  

Kies in de winter de lichtste kleur en kies in de zomer de donkerste kleur van je huid. Door deze kleuren te mengen (75/25, 50/50, 25/75) werk je langzaam naar je zomerkleur toe. Of andersom naar je winterkleur.

Wat heb je nodig voor een goede camouflage? 

Welke eisen mag je stellen aan een goede camouflage?

 • is onopvallend 
 • duurzaam: Veil gaat tot wel 24 uur mee 
 • vlekt niet snel
 • je mag ermee zwemmen
 • is weer te verwijderen 

Dit resultaat krijg je niet met alleen de sample kit. Die is vooral voor kleurselectie en uitproberen. Naast cream en fixeerpoeder heb je ook reiniging nodig. Om het je makkelijk te maken hebben we twee complete kits voor je samengesteld:

Meer weten? 

Meer weten over een goede camouflage? Bekijk dan deze blog over camoufleren. Wil je een persoonlijk advies voor jouw specifieke situatie? Of heb je gewoon nog een vraag of een tip? Neem dan contact met ons op.

Sei der erste der einen Kommentar schreibt....
Schreibe einen Kommentar
Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? JaNeinFür weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »